Новини

НачалоНовиниМинистър Десислава Терзиева и инж. Лазаров инспектираха лот 4.2 от А...
Изпрати на приятел Принтирай Запази в .DOC A+ A-

Министър Десислава Терзиева и инж. Лазаров инспектираха лот 4.2 от АМ „Тракия“. Директното трасе е готово на 100%

Директното трасе на АМ „Тракия“ е готово на 100%, заяви министър Десислава Терзиева. Министърът на регионалното развитие и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров провериха изпълнението на обекта. Днес е издаден Акт 15, с който завършват строително-монтажните работи на обекта. Утре - 9 юли, ще бъде назначена Държавна приемателна комисия за издаване на Акт 16. Комисията ще работи в събота и неделя, за да може следващия понеделник - 15 юли 2013 г., да бъде пуснато движението по последния участък от АМ „Тракия“ – от п. в. „Зимница“ до Карнобат, подчерта министър Терзиева.

С министър Терзиева се уверихме, че всички видове работи, свързани с пътната конструкция, са приключени. Остават малко по обем допълващи дейности като завършване на заешка ограда и почистване, но те не са свързани с директното трасе и ще приключат най-късно през утрешния ден, заяви инж. Лазаров.

Проектът „Доизграждане на АМ "Тракия", лотове 2, 3 и 4“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.


Нагоре ↑